Vallás - Kereszténység

Tegnap este óta azon töröm a fejem, mi legyen ezzel a cikkel. Ha maradt volna még olyan ismert vallás, amiről írni szeretnék, egyszerűen kicserélném a heteket és most azt mutatnám be, de sajnos már az összeset ellőttem. A judaizmus és az iszlám nem lesz porondon, mert azokról ebben az országban sajnos még nem lehet beszélni, nem állunk rá készen egyszerűen. Szóval nem maradt más választásom, ma kell megírnom a kereszténységet, miután kigyulladt a Notre-Dame egy nappal. Én amúgy elég sokáig ellátok a blog kis életében és régóta feszengek ezen a bejegyzésen, tűz nélkül is. Nehéz írnom róla, mert túlságosan személyesre se szeretném, de másfelől annyi érzelem dúl bennem a kereszténységgel kapcsolatban, hogy nagyon objektív se tudok maradni. Kezdjük a negatív részével aztán meglátjuk mi lesz. Három fő pont van amiért sajnálom, de egyszerűen felálll a szőr a hátamon, ha erre a vallásra gondolok. 

1. Gyerekek tömeges molesztálsa és elkussolása évszázadokon át

A vasárnapi film ezt a témát fogja részletesen körbejárni, én abból jöttem rá, hogy itt milyen irtózatos számokról beszélünk. Szerintem nagyon kevesen vannak tisztában ezzel, szóval hoztam egy két száraz adatot. 2004 és 2014 között bevallottan(!) 848 papot zártak ki és 2.572 esetben hoztak enyhébb ítéletet. Ez soknak hangzik, de a hangsúly a bevallott szón van. Hétfőn jelent meg egy nagyon jó cikk a témában a Mércén, a teljes szöveget itt tudtjátok elolvasni, de kimásolom a lényeget:

A vizsgálat erőssége az volt, hogy sokféle tudományág bevonására került sor: bűnügyi, pszichológiai, szociológiai, pszichiátriai, és törvényszéki-pszichiátriai kompetenciát megkerülhetetlennek tartották. Az eredmények pedig a következők lettek: 1946-2014 között Németországban összesen 3677 gyermek esett áldozatul 1670 egyházi személy által elkövetett szexuális zaklatási bűncselekménynek. A vétkes klerikus aránya 4,4%-át teszi ki az egyház összes papjának. Az Ulmi Egyetem vizsgálata szerint azonban, mindez csupán a „jéghegy csúcsa” és ún. „sötétmezőben”, vagyis amiről semmit nem tudunk, amiről egyetlen egyházi akta sem tudósít, összesen mintegy 114.000 áldozat lehet!

Szóval már 114.000 főnél járunk, csak Németországban, csak az elmúlt száz évben! Amerikában és Ausztráliában viszont ennél sokkal durvábbak az adatok állítólag, de ami a legszomorúbb, az az, hogy igazából fogalmunk sincs! A katolikus egyház vezetősége bármit, de szó szerint bármit képes bevetni, hogy ezek az adatok titokban maradjanak. Nagyon sok lépcsős ez, hogy miért nem derülnek ki, én csak egy-kettőre fogok most rávilágítani. 

- Mindenféle erőszakon átesett személy "vért pisil" mielőtt ráveszi magát, hogy beszéljen róla, annyira nehéz. Itt megvan fejelve azzal, hogy ezek gyerekek, akiknek amúgy is azaz életük problémája, hogy a felnőttek nem hisznek nekik, és akkor ő vádoljon meg egy vallási vezetőt akire mindenki felnéz? Wtf?! Már itt az esetek 98%-a elhal.

- De tegyük fel megteszi. Nincs még egy olyan habzó szájjal utálkozó csorda, mint a katolikus keresztény tömeg. Most ezt veheti minden keresztény vérig sértésnek, de attól még igaz. Ahogy valaki megpróbálna rendőrségre menni a gyereke ügyével, a teljes közösség anyatigrisként ráveti magát és darabokra szaggatja. Biztos csak "figyelmet akar kivívni a gyerek meg az anyja is", kényszeresnek, bolondnak, és mindenféle szörnyetegnek állítják be azt, aki szólni mer. 

microphone-1209816_1920.jpg

- Legnagyobb geciség, de az adatokból tudjuk, hogy a pedofil papok sokkal nagyobb "szeretettel" választanak árvaházi gyerekeket áldozatul. Gondoljatok bele, nincs se anyátok se apátok, ott éltek a lelencházban szomorúan, amikor végre elkezditek különlegesnek érezni magatok, hiszen egy olyan fontos személy, mint egy pap felfigyel rátok. Mindenki örömmel teljesítené bármilyen kérését. Nem tudsz egyszerűen nemet mondani, mert életedben először kapsz személyes figyelmet. Ezt végtelen nehéz elképzelni rendes családi körülményekkel, de szerintem azért érzitek. Szóval mondjuk hét évesen elkezdesz kisebb dolgokban segédkezni az atyának, bizalmába fogad, úgy érzed neki bármit elmondhatsz, végre őszintén meghallgat valaki és aztán egyik este mi lesz ennek a vége? Jól megmarkolássza a kukidat. De te ekkor ezt még nem érzed furának, hiszen olyan feltétel nélküli szeretet van benned iránta, hogy nem is mersz arra gondolni, ebben bármi kellemetlen lehetett volna. Később persze már folyamat markolássza, de te rég benne vagy ebben az ördögi körben és ugyan kinek mernél szólni? Árvaházi gyerekként mégis ki az Isten hinne neked? Egy életre lelki nyomorék maradsz szerencsés esetben, a szerencsétlenebben pedig fiatalon öngyilkosságot követsz el, C opció sajnos nincsen.

- Az utolsó, na és ez az ami miatt én tényleg megvetem az egész bagázst úgy ahogy van, bármeddig képesek elmenni, hogy eltitkolják. Ha egy papról valahogy kiderül (jellemzően itt valószínűleg már 10-20 áldozatnak kell lennie, akkor mer egy nyilvánosság elé állni), hogy pedofil és tegyük fel még be is bizonyosodik, szóval nem teszik tönkre az áldozatot a ráugró véres szájú, elvakult hívők, akkor tudjátok mi lesz? Áthelyezik a papot egy másik országba, kontinensre és vígan éli életét tovább. Van egy ilyen két hónapos "szanatóriumi időszak", ahol gondolom elmond 100 miatyánkot, majd azt mondja megbánta amit tett, szóval egyház szempontjából ki is van nullázva minden és mehet új életet kezdeni. Olyan mint a melegek átnevelése, mert azt úgy két hónap alatt biztos meg lehet tenni. Pedofil papokból is hipsz-hopsz pedofil érsekek lesznek, hát óriási! Ha legalább tűzzel vassal küzdenének, hogy kiírtsák a férges részt magukból, még nem is lennék ennyire mérges, dehogy konkrétan nem börtön, hanem előléptetés is lehet a vége egy ilyen kemény sztorinak, na az vérlázító, mondjon bárki bármit. 

michelangelo-71282_1280.jpg

Aki most úgy gondolja, hogy csak a levegőbe beszélek és bármelyik állítás mögött nem a kőkemény igazság van, az nézze meg a vasárnapi filmet, vagy olvassa el a 444! elég átfogó cikkét. Szörnyen megrázó az egész és egyszerűen felfordul az ember gyomra, amikor elkezdi számolgatni, hogy mondjuk csak az elmúlt 100 évben hány millió gyerek eshetett áldozatul a katolikus papok összetartó pedofil közösségének. 

2. A saját hitük végtelen agresszív terjesztése

Azt mindenki betéve tudja, hogy mi magyarok hogyan lettünk keresztények, mert ezt nagyon jól bemagoltatják az iskolában, de a következő háromszáz évről már senki nem beszél. Alapból ott indul, hogy azt mondják pogányok voltunk, ami ugye valami ateistát akarna jelenteni, csak éppen melléteszik, hogy bálványimádók, tehát valakinek áldoztunk. Hát nekem vannak ateista barátaim, ők aztán nem áldoz senkinek, az hét szentség. Nem mondják meg mi volt az igazság mert végtelen szomorú történet. Mi nemhogy ateisták nem voltunk, konkrétan az egész világon az egyik legmélyebb alapokon nyugvó iszonyat durva hitünk volt. Tele voltunk táltossal meg gyógyítóval, olyan szimbiózisban éltünk együtt a természettel, mint csak nagyon kevesen. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy régen nem így írták a nevünket ahogy ma, hanem sima i-vel, azaz Magiar-nak. (Még az 1700-as években is.) Nincs a földön nyelv ahol a mágia ne ugyanazt jelentené, szóval mágus, varázsló, táltos. Ezért is volt olyan fontos az agresszív terjeszkedésben minket a nullával egyenlővé tenni. Becsületünkre legyen mondva, egyébként küzdöttünk rendesen, rengeteg lázadás volt az országban 1000 és 1300 között amibe több száz ezer ember vesztette életét. Üldözték a táltosainkat és aki hozzájuk fordult segítségért azt felakasztották. Kétszer is visszafoglaltuk a trónt egyébként, de mindkettőnek egy nagyon csúnya vérengzés lett a vége.

angel-2512756_1920.jpg

De nem csak velünk bántak így el, hanem mindenkivel, aki az útjukban állt. Milyen vallási sokszínűség lehetne ma a Földön ha a kereszténység nem így terjeszkedik ahogy? Mi az, hogy bárki odamegy egy néphez és azt mondja, ha te innentől nem az én vallásomat követed akkor megöllek? Milyen jogon csinál bárki ilyet és ugyan hogy meri mondani, hogy Isten nevében? Szégyen az egész és a károk egyszerűen felbecsülhetetlenek. Nem tudjuk mi lett volna ha, de azért néha eljátszom a gondolattal. Mennyi értékes ember és milyen magas szintű tudás veszett kárba, csak hogy a katolikus egyháznak még több pénze legyen? Mert ez az egész térhódítás dolog sose szól semmi másról, csak a pénzről. Lehet csűrni csavarni, de minden gyarmatosítás és keresztes hadjárat igazából arról szól, hogy na nézzük, hogyan lesz a végén még több pénzem? És akkor a boszorkányüldözésről már ne is beszéljünk...

3. Egyszerűen elvették az emberek hitét

Szerintem sose volt olyan népszerű ateistának lenni, mint napjainkban. Ezt minden ateista bőszen a tudomány fejlődésének tudja be, pedig pont a kvantummechanika az, ahol újra eljuthatunk Istenhez. Nem a tudományok miatt vagyunk ateisták, hanem mert az egész keresztény maszlag már nem bevehető az átlag ember számára sem és akkor már egyszerűbb nem hinni. Azért itt Európában bőven uralkodik ez a vallás, szóval nem olyan egyszerű B vagy C opciókat találni. Rólam például rendszeresen feltételezik, hogy biztos ateista vagyok, csak mert nem beszélek éjjel nappal vallásról és spiri dolgokról mindenkinek. Ma egy átlag európainak egyszerűen menő nem hinni. 

"Évezredek során az ateizmus időről időre felüti a fejét és ekkor túlsúlyba kerül az igazságtalanság" - Bhagavad-gítá

Egy dolgot viszont marha jól megtanítottak a világnak, a gyűlölködést. Na az előtt le a kalappal. Nézzétek csak meg a kommenteket bármelyik Notre-Dame bejegyzés alatt. Egyszerűen elkeserítő. Hogy lehet annak a tűznek örülni? Hogy lehet azt mondani, hogy megérdemlik, remélem benne ég az összes? Szégyen ahogy ebben az évezredben viselkedünk egymással és szégyen, hogy mennyire nem is keressük a kiutat. Mostmár nem kezdek bele a Krisztusi pozitív értékekbe, majd a csütörtöki bejegyzsében foglalkozom vele. Ha pedig valaki azt hinné, hogy elfogytak a vallási témák, azoknak mondom hogy nem kell aggódni, mert jövő héttől a magyar ősvallás lesz a középpontban, illetve annak a feltérképezése. :)

Tat Tvam Asi - Egyek vagyunk de nem ugyanazok.